Pieczenie w Madisonie

Uczniowie stoją w gromadzie i prezentują stroje. Dzieci ubrane są w białe koszulki z logo cukierni Pellowski. Na głowie mają czapeczki ochronne.Dnia 7 października uczniowie klasy 3 A wzięli udział w zajęciach pieczenia precli i ciastek w piekarni Pellowski znajdującej się w centrum handlowym Madison. Na początku uczniowie założyli koszulki oraz czapeczki ochronne. Następnie pani prowadząca zajęcia wyjaśniła dzieciom w jaki sposób mają wykonać precle. Po wysłuchaniu instrukcji wykonania ciastek drożdżowych, dzieci przystąpiły do wykonania zadania. Po uformowaniu ciastek dzieci ozdabiały je różnymi ziarnami. W oczekiwaniu na upieczenie się precli i ciastek dzieci otrzymały od organizatora soczki i słodki poczęstunek. Na zakończenie zostały uhonorowane Dyplomem Małego Cukiernika oraz torebkami z wykonanymi wypiekami. Wszyscy wrócili zadowoleni i pełni wrażeń.
Pięcioro dzieci smaruje ułożone na blasze do pieczenia uformowane przez siebie precle.

Dzieci stoją w gromadzie i prezentują otrzymane Dyplomy Małego Cukiernika.

Uczniowie stoją wzdłuż stołu i wykonują ruloniki z ciasta drożdżowego.

Pięcioro dzieci stoi przy stole i ozdabia różnego rodzaju posypką drożdżowe precle

Uczniowie stoją w gromadzie i prezentują stroje. Dzieci ubrane są w białe koszulki z logo cukierni Pellowski. Na głowie mają czapeczki ochronne.