Jadłospis 27.03.2023 – 31.03.2023

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Kapuśniak z białej kapusty na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Wołowina po meksykańsku
Ryż paraboliczny (zawiera MLEKO)
Herbata z miodem
Banan

Wtorek
Zupa koperkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Dewolaje z masłem (zawiera JAJA, PSZENICĘ, MLEKO)
Ziemniaki
Sałata lodowa ze śmietaną 18% (z MLEKA)
Sok tłoczony z owoców 100% i/lub Woda
Winogrona

Środa
Zupa buraczkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Makaron PSZENNY z twarogiem (z MLEKA)
Papryka do chrupania
Kakao (zawiera MLEKO)

Czwartek
Indyk w sosie porowym (zawiera MLEKO, PSZENICĘ)
Kasza JĘCZMIENNA pęczak (zawiera MLEKO)
Surówka z marchewki, SELERA i jabłka w śmietanie 18% (z MLEKA)
Sok tłoczony i/lub Woda
Ciasteczka OWSIANE (zawiera SOJĘ)

Piątek
Minestrone na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Filet z ŁOSOSIA pieczony (zawiera GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej
Woda z cytryną
Jabłko

* jadłospis może ulec zmianie