Jadłospis 10.02.2025 r. – 14.02.2025 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY carbonara z indykiem (zawiera MLEKO, PSZENICĘ, SOJĘ, SELER)
Pomidorki koktajlowe
Kompot wiśniowy
Banan

Wtorek
Zupa pieczarkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Kotlet schabowy (zawiera JAJA, PSZENICĘ) z ziemniakami
Surówka warzywna bałkańska
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Mandarynka

Środa
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ pęczak na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Kiełbasa z szynki (zawiera SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, JAJA, MLEKO, PSZENICĘ, OWIES) z ziemniakami
Surówka z marchewki, ogórka kiszonego i pora (zawiera JAJA, GORCZYCĘ)
Herbata malinowa
Listki owocowe
Gruszka

Czwartek
Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym (zawiera SELER, PSZENICĘ, JAJA, MLEKO) Ziemniaki
Ogórek świeży
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Melon

Piątek
Rosół na mięsie drobiowo-wołowym (zawiera SELER) z ryżem
Filet z MIRUNY (zawiera PSZENICĘ, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Winogrona

* jadłospis może ulec zmianie