Jadłospis 21.10.2024 r. – 25.10.2024 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z kiełbasą (zawiera SOJĘ, OWIES)
Pomidorki koktajlowe
Kompot wiśniowy
Banan

Wtorek
Zupa pomidorowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ryżem i śmietaną 18% ( z MLEKA)
Filet z kurczaka saute
Ziemniaki
Marchewka z groszkiem duszona (zawiera MLEKO, PSZENICĘ)
Sok tłoczony i/lub Woda
Mus owocowy

Środa
Zupa jarzynowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Naleśniki (zawiera JAJA, PSZENICĘ) z serem (zawiera MLEKO) z sosem jogurtowo-śmietanowym (z MLEKA) i malinami
Kakao (zawiera MLEKO)
Kalarepa do chrupania

Czwartek
Bitki z szynki w sosie pieczarkowym (zawiera PSZENICĘ)
Kasza gryczana (zawiera MLEKO)
Surówka z SELERA, jabłka i ORZECHÓW (zawiera MLEKO)
Sok tłoczony i/lub Woda
Ciastka OWSIANE z żurawiną (zawiera MLEKO, OWIES, JĘCZMIEŃ)

Piątek
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Nuggetsy RYBNE (zawiera PSZENICĘ, JAJA, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka warzywna bałkańska
Herbata z miodem i cytryną
Gruszka

* jadłospis może ulec zmianie