Jadłospis 14.10.2024 r. – 18.10.2024 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa kalafiorowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Krokiety z szynką i serem (zawiera JAJA, PSZENICĘ, MLEKO)
Surówka z ogórka kiszonego, papryki i pora
Kompot wiśniowy
Banan

Wtorek
Zupa brokułowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym (zawiera SELER, PSZENICĘ, MLEKO)
Ziemniaki
Ogórek świeży
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Gruszka

Środa
Zupa buraczkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Makaron PSZENNY z truskawkami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Herbata miętowa
Kalarepa do chrupania

Czwartek
Indyk w sosie porowym (zawiera PSZENICĘ, MLEKO)
Kasza bulgur z PSZENICY (zawiera MLEKO)
Warzywa na parze
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Melon

Piątek
Zupa koperkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Filet z ŁOSOSIA pieczony (zawiera GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Woda z cytryną
Jabłko

* jadłospis może ulec zmianie