Jadłospis 15.04.2024 r. – 19.04.2024 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa brokułowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z warzywami (zawiera SELER, PSZENICĘ)
Kasza gryczana (zawiera MLEKO)
Ogórek kiszony/ogórek małosolny
Kompot owocowy
Jabłko

Wtorek
Zupa pieczarkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM i śmietaną 18% (z MLEKA)
Kotlet JAJECZNY(zawiera PSZENICĘ)
Ziemniaki
Marchewka z groszkiem duszona (zawiera MLEKO)
Sok tłoczony i/lub Woda
Banan

Środa
Krem z dyni na wywarze warzywnym (zawiera SELER, MLEKO)
Placki ziemniaczane (zawiera PSZENICĘ, JAJA) ze śmietaną 18% (z MLEKA)
Herbata owocowa
Papryka do chrupania

Czwartek
Bioderka z kurczaka
Ziemniaki
Surówka z SELERA, jabłka i ORZECHÓW (zawiera MLEKO)
Woda z cytryną i miętą
Melon

Piątek
Zupa z fasolki szparagowej na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z TUŃCZYKIEM i warzywami w sosie pomidorowym (zawiera SELER)
Sok tłoczony i/lub Woda

* jadłospis może ulec zmianie