Jadłospis 25.09.2023 – 29.09.2023

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa kalafiorowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Gulasz z szynki wieprzowej z warzywami (zawiera SELER, PSZENICĘ, GORCZYCA)
Kasza JĘCZMIENNA pęczak (zawiera MLEKO)
Ogórek kiszony
Kompot owocowy
Banan

Wtorek
Zupa grochowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z truskawkami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Marchew do chrupania
Herbata miętowa

Środa
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Leczo z kiełbasą
Bułka PSZENNA
Sok tłoczony owocowy i/lub Woda
Śliwka

Czwartek
Dewolaje z masłem (zawiera JAJA, PSZENICĘ, MLEKO)
Ryż paraboliczny z warzywami (zawiera MLEKO)
Sałata lodowa ze śmietaną 18% (z MLEKA)
Kompot wiśniowy
Jabłko

Piątek
Rosół na mięsie drobiowo-wołowym (zawiera SELER) z ryżem
ŁOSOŚ pieczony (zawiera GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kapusty kiszonej
Sok tłoczony owocowy i/lub Woda
Gruszka

* jadłospis może ulec zmianie