Jadłospis 17.06.2024 r. – 20.06.2024 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa szczawiowa na mięsie drobiowo-wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Gulasz wołowy z warzywami (zawiera SELER, PSZENICĘ)
Kasza gryczana (zawiera MLEKO)
Ogórek małosolny
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Listki owocowe
Banan

Wtorek
Zupa jarzynowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z kiełbasą (zawiera SOJĘ, OWIES, MLEKO, JAJA, SELER, GORCZYCA)
Papryka do chrupania
Soczek tłoczony i/lub Woda
Brzoskwinia

Środa
Zupa RYBNA z ziemniakami (zawiera SELER)
Tortilla z kurczakiem i warzywami (zawiera PSZENICĘ, SELER) z sosem czosnkowym (zawiera GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO)
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Maliny

Czwartek
Rosół na mięsie drobiowo-wołowym z makaronem PSZENNYM (zawiera SELER)
Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym (zawiera SELER, PSZENICĘ, MLEKO)
Ziemniaki
Ogórek świeży
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Nektarynka

* jadłospis może ulec zmianie