Jadłospis 18.11.2024 r. – 22.11.2024 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa jarzynowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY carbonara z indykiem (zawiera MLEKO, PSZENICĘ, SOJĘ)
Papryka do chrupania
Herbata z miodem i cytryną
Jabłko

Wtorek
Zupa koperkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Kiełbasa pieczona z cebulką (zawiera SOJĘ)
Ziemniaki
Surówka z marchewki, ogórka kiszonego i pora (zawiera JAJA, GORCZYCĘ)
Herbata owocowa
Banan

Środa
Zupa fasolowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, MLEKO, PSZENICĘ) z ziemniakami
Naleśniki (zawiera JAJA, PSZENICĘ) z serem (zawiera MLEKO) z sosem jogurtowo-śmietanowym (z MLEKA) i musem malinowym
Kakao (zawiera MLEKO)
Kalarepa do chrupania
Gruszka

Czwartek
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym (zawiera MLEKO, PSZENICĘ)
Kopytka (zawiera PSZENICĘ, JAJA)
Surówka bałkańska
Kompot owocowy
Melon

Piątek
Zupa pomidorowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM i śmietaną 18% (z MLEKA)
Filet z DORSZA (zawiera PSZENICĘ, GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Woda z cytryną
Mandarynka

* jadłospis może ulec zmianie