Jadłospis 07.04.2025 r. – 11.04.2025 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa brokułowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Gulasz drobiowy (zawiera SELER, PSZENICĘ)
Kasza gryczana (zawiera MLEKO)
Ogórek kiszony
Kompot owocowy
Banan

Wtorek
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ pęczak na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Naleśniki (zawiera JAJA, PSZENICĘ) z serem (zawiera MLEKO) z sosem jogurtowo-śmietanowym (z MLEKA) i musem truskawkowym
Kakao (zawiera MLEKO)
Kalarepa do chrupania

Środa
Zupa pieczarkowa na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Kotlet schabowy (zawiera JAJA, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z buraczków
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Jabłko

Czwartek
Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym (zawiera PSZENICĘ)
Ryż paraboliczny (zawiera MLEKO)
Sałata lodowa ze śmietaną 18% (z MLEKA)
Sok tłoczony 100% i/lub Woda
Melon

Piątek
Zupa fasolowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER, SOJĘ, PSZENICĘ, MLEKO)
z ziemniakami
Filet z ŁOSOSIA pieczony (zawiera GORCZYCĘ)
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Herbata z cytryną
Winogrona

* jadłospis może ulec zmianie