Zdrowe sałatki owocowe

Uczymy się wykonywać zdrowe posiłki. Lekcje techniki w klasach 5 – nauczyciel Ewa Siemaszko

Uczniowie klasy 5c podczas przygotowywania sałatek owocowych.Na pierwszym planie stoły z rozłożonymi produktami; różne owoce, pojemniki, noże, deski do krojenia. za ławkami uczniowie przygotowujący sałatkę z różnych owoców
Uczniowie klasy 5b przy pracy.Na pierwszym planie stoły z rozłożonymi produktami; różne owoce, pojemniki, noże, deski do krojenia. za ławkami uczniowie przygotowujący sałatkę z różnych owoców. Podobnie jest na pozostałych planach
„Wesołe miseczki”W czterech kolorowych miseczkach pokrojone owoce jak jabłuszko, banan, truskawki, jagody. Miseczki stoją na kolorowej serwetce
„Sałatka jak wiatraczek”Na kolorowym talerzyki pokrojone owoce jak jabłuszko, pomarańcza, truskawki, winogrona. Talerz stoi na kolorowej serwetce, z lewej strony widelec
„Sałatka egzotyczna”Na białym talerzu piękna kompozycja kolorowych owoców; truskawki, melon, pomarańcza, banan. całość dekoruje zewnętrzny szlaczek z winogron
„Sałatka owocowa z łupinką”W czterech białych miseczkach pokrojone owoce jak: banan, truskawki a na środku w łupince jagody. Miseczki stoją na kolorowej serwetce
„Sałatka bogatka”W białej miseczce poukładane; truskawki, jagody, pokrojone kiwi. Obok leży widelczyk.