Na początku marca, gdy nasze organizmy są już zmęczone zimą, osłabione i podatne na wszelkie infekcje, postanowiliśmy zachęcić uczniów z innych klas do przyjmowania naturalnych „witaminowych zastrzyków” w postaci świeżych warzyw i owoców. Dzieci z klasy IIe, w ramach realizacji projektu "Zdrowo jem, więcej wiem" przygotowały teatrzyk, który opowiadając o zaletach owoców i warzyw zachęcił widzów do ich spożywania.
W przedstawieniu wzięły udział następujące owoce i warzywa: kapusta, pietruszka, por, kalarepka, marchew, gruszka, cytryna, mandarynka, limonka, cebula, pomidor, arbuz, banan, jabłko, ogórek, buraczek, ziemniaczek. Wszystkie warzywa i owoce były świeże. Na wcześniejszych zajęciach uczniowie ozdobili je oczkami, buźkami, włoskami z natki. Takie witaminowe ludziki trafiły do wyobraźni najmłodszych widzów i zostały nagrodzone głośnymi oklaskami. Aktorzy biorący udział w przedstawieniu otrzymali w nagrodę rzodkiewkowy bukiet, który natychmiast ze smakiem zjedli.
Galeria…