Dzień Zdrowego Śniadania

8 listopada przypada Dzień Zdrowego Śniadania, którego celem jest promowanie  i kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych dzieci. Tego dnia nasi najmłodsi uczniowie samodzielnie przygotowali z różnych produktów smaczne i kolorowe, a przede wszystkim zdrowe: kanapki, sałatki, szaszłyki, owsianki i soki.
W sali lekcyjnej na pierwszym planie 6 uczennic klasy 3c z kubeczkiem soku w dłoniach. Obok stolik z świeżo wyciskanymi sokami w butelkach. W tle tablica multimedialna z warzywami, drzwi i uczniowie pracujący w grupach.

W sali lekcyjnej przy złączonych dwóch stolikach siedzi 4 uczniów klasy 3c. W dłoniach trzymają kolorowe kanapki i owocowe szaszłyki. Na stolikach talerzyki, deski do krojenia, pieczywo, owoce, warzywa itp. W tle okno. 21 dzieci siedzi w sali lekcyjnej dookoła dużego stołu i samodzielnie przygotowują sobie kanapki. Przed nimi leżą pojemniki z różnymi produktami tj. chleb, masło, wędliny i warzywa oraz tacki i serwetki.

24 uczniów stoi lub siedzi dookoła stolika nakrytego niebieskim obrusem w sali lekcyjnej. Na stoliku leżą samodzielnie zrobione przez dzieci propozycje zdrowego i pożywnego śniadania. Np. kanapki z ciemnego pieczywa, jogurt z owocami, owsianki i kartoniki z mlekiem. W tle kolorowe szafki.

Pięciu chłopców siedzi przy trzech ławkach w klasie. Przed nimi leżą pojemniki z produktami do przygotowania kanapek oraz tacki i noże. Chłopiec na pierwszym planie ze smakiem zajada swoją kanapkę.

Dziewięcioro dzieci siedzi w sali lekcyjnej. Przed nimi  na ławkach leżą tacki, talerzyki i pojemniki z różnymi produktami do przygotowania zdrowych kanapek. W tle kolorowe szafki.

Klasa szkolna, na środku stół, wokół którego siedzą dzieci robiące kanapki. Na stole kolorowe serwetki, talerzyki, pomidory, papryka i pudełka na śniadanie.