Jadłospis 14 VI – 18 VI 2021…

… czyli w tym tygodniu szef kuchni poleca:

PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa  na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera SELER) ze śmietaną 12% (z MLEKA)
Makaron PSZENNY z sosem carbonara (zawiera MLEKO, PSZENICĘ)
Papryka do chrupania
Woda z cytryną

WTOREK

Rosół z makaronem PSZENNYM na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera SELER)
Placki warzywne (zawiera PSZENICĘ, SELER)
Kompot wiśniowy
Truskawki

ŚRODA

Zupa buraczkowa na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera SELER) ze śmietaną 12% (z MLEKA)
Schab w sosie własnym (zawiera MLEKO, PSZENICĘ)
Kasza JĘCZMIENNA
Fasolka szparagowa
Sok tłoczony 100% i/lub Woda

CZWARTEK

Gołąbki w sosie pomidorowym (zawiera JAJA, SELER, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Ogórek zielony słupki
Herbata owocowa
Arbuz

PIĄTEK

Zupa pieczarkowa z makaronem PSZENNYM na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera SELER) ze śmietaną 12% (z MLEKA)
MINTAJ w chrupiącej panierce (zawiera PSZENICĘ)
Ziemniaki
Kapusta kiszona
Sok tłoczony 100% i/lub Woda

* jadłospis może ulec zmianie