Jadłospis 18 III – 22 III 2019

…czyli w tym tygodniu szef kuchni poleca!

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak z kiszonej kapusty 300 g (seler)

Makaron z sosem spaghetti 250 g (gluten, jaja)

Kompot 150 g

Banan

WTOREK

Ryż na rosole z zieleniną 300 g (seler)

Kotlet schabowy 80 g (gluten, jaja)

Ziemniaki 150 g

Sałata ze śmietaną 80 g (przetwory mleczne)

Jabłko

ŚRODA

Barszcz ukraiński z zieleniną 300 g (seler, przetwory mleczne)

Pierogi z serem i sosem waniliowym 125 g (gluten, przetwory mleczne)

Marchewka do chrupania 50 g

Sok tłoczony 100%

Mandarynka

CZWARTEK

Udko z kurczaka 100 g

Ryż z warzywami 150 g (przetwory mleczne)

Marchewka z groszkiem 100 g (gluten, przetwory mleczne)

Kalarepa do chrupania 50 g

Galaretka do picia

PIĄTEK

Biały barszcz z zieleniną 300 g (gluten, seler, przetwory mleczne)

Paluszki rybne 100 g (gluten, ryba)

Ziemniaki 150 g

Surówka z kapusty kiszonej 100 g

Woda niegazowana