Jadłospis 14 I – 18 I 2019

…czyli w tym tygodniu szef kuchni poleca!

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak z białej kapusty   300g

Makaron z sosem carbonara   250g

Marchewka do chrupania   50g

Kompot   100g

Jabłko

WTOREK

Zupa ogórkowa z zieleniną   300g

Kotlet schabowy   80g

Ziemniaki   150g

Sałata ze śmietaną   80g

Sok tłoczony 100%   100g

Mandarynka

ŚRODA

Krupnik z zieleniną   300g

Pierogi  ala'pizza   150g

Sałatka z marchwi i ogórka kiszonego   80g

Winogrona   60g

Woda z cytrusami   100g

CZWARTEK

De`volaille   100g

Ryż z warzywami   140g

Marchewka z groszkiem   100g

Sok tłoczony 100%   100g

Banan

PIĄTEK

Barszcz ukraiński z zieleniną   300g

Dorsz pieczony   90g

Ziemniaki   150g

Surówka z białej kapusty   100g

Woda niegazowana