Jadłospis 13 V – 17 V 2019

…czyli w tym tygodniu szef kuchni poleca!

PONIEDZIAŁEK

Zupa z młodych warzyw z zieleniną 300 g (seler)

Makaron z sosem carbonara 250 g (gluten, jaja, przetwory mleczne)

Papryka do chrupania 50 g

Kompot 150 g

Mandarynka

WTOREK

Zupa pieczarkowa z zieleniną 300 g (przetwory mleczne, seler)

Naleśniki z serem i sosem jogurtowym 200 g (gluten, jaja, przetwory mleczne)

Maliny 40 g

Marchewka do chrupania 50 g

Kakao 150 g (przetwory mleczne)

ŚRODA

Barszcz czerwony z zieleniną 300 g (seler, przetwory mleczne)

Bigos z młodej kapusty 200 g

Bułka 50 g

Galaretka do picia 150 g

Banan

CZWARTEK

Karkówka w sosie własnym 120 g (gluten)

Kopytka 120 g (gluten)

Buraczki 90 g

Rzodkiewka

Sok tłoczony 100 %

Ciasteczka owsiane

PIĄTEK

Zupa ogórkowa z zieleniną 300 g (przetwory mleczne)

Dorsz pieczony 90 g (ryba)

Ziemniaki 140 g

Surówka z młodej kapusty 100 g

Woda niegazowana