Jadłospis 18.03.2024 r. – 22.03.2024 r.

Szef kuchni poleca:

Poniedziałek
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Gulasz drobiowy z warzywami (zawiera PSZENICĘ, GORCZYCĘ)
Kasza gryczana (zawiera MLEKO)
Warzywa na parze
Kompot owocowy
Banan

Wtorek
Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Polędwiczka wieprzowa panierowana (zawiera JAJA, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Surówka z buraczków
Sok tłoczony i/lub Woda
Jabłko

Środa
Krupnik z kaszą JĘCZMIENNĄ na mięsie wieprzowym (zawiera SELER) z ziemniakami
Makaron PSZENNY z truskawkami i śmietaną 18% (z MLEKA)
Herbata miętowa
Kalarepa do chrupania

Czwartek
Gołąbki po parysku w sosie pomidorowym (zawiera SELER, MLEKO, PSZENICĘ)
Ziemniaki
Ogórek świeży
Sok tłoczony i/lub Woda
Pomarańcza

Piątek
Minestrone na mięsie drobiowym (zawiera SELER) z makaronem PSZENNYM
Paluszki RYBNE (zawiera PSZENICĘ)
Ziemniaki
Colesław (zawiera GORCZYCĘ, JAJA)
Sok tłoczony i/lub Woda
Jabłko

* jadłospis może ulec zmianie